Treceți la conținutul principal

Postări

Crackers

                Crackers cu parmezan şi pudră de hribi uscaţi. De ce să-i cumpăraţi, când puteţi să -i faceţi rapid, după gustul vostru.  Eu am avut poftă să-i ronţăi usor  picanţi, pentru că în râşniţa unde am făcut pudra de hribi, am pus şi un ardei iute, dar şi flori de busuioc uscat , cimbru şi chimen. I-am tapetat cu susan negru şi chimen, 😄  o parte din ei, iar ceilalţi au fost imbracaţi  cu susan alb.  Aceşti biscuiţi săraţi, sunt delicioşi chiar şi dimineaţa, când vă beţi cafeaua, ca să nu mai zic, de ajutorul lor, când încropiţi un meniu rece, rapid, seara, în faţa televizorului, lângă un pahar de vin sau o bere. Reţetă:                - 360 gr. făină              - 80 gr. parmezan ras              - 2 linguriţe de zahăr              - o linguriţă cu vârf de sare              - 2 linguriţe de busuioc              - 2 linguriţe de cimbru              - 1 linguriţă rasă de pudră de hribi              - un ardei iute uscat               - 4 căţei de usturoi  

Granola

          Cred că fiecare dintre voi aveţi o reţetă de granola, cu seminţe sănătoase şi delicioase. Granola mea conţine caju, fistic, migdale, cocos, susan, seminţe de dovleac, toate îmbălsămate cu cardamon şi curmale. Nu am folosit zahăr, în schimb nu lipseşte mierea de albine. Este uşor de preparat şi nu necesită coacere, doar încălzirea pe flacără a seminţelor, pentru a elibera uleiurile din compoziţia acestora. Un baton de granola, dimineaţa la micul dejun, pentru cei ce adoră dulciurile, este suficient pentru a vă asigura energia necesară începerii unei zile de muncă în forţă.   Cantităţile pe care vi le recomand sunt pur orientative, de fapt eu nici nu le-am cântărit, am folosit o cupă de măsură, cea de 100 ml! Dacă nu aveţi, folosiţi un pahar de 200 ml.                   Reţetă:             - 4 cupe de curmale fără sâmburi ( aproximativ 240 grame)             - 4 cupe cu apă clocotită ( 400 ml.)             - 4 cupe migdale ( circa 240 grame)             - 4 cupe caju (

Grisine cu făină de porumb

                     Doriţi un aperitiv sănătos şi rapid de pregătit ? Vă recomand aceste  grisine sărate sau  mai puţin sărate, delicioase, lângă un pahar de bere vara sau servite cu dulceaţă de ardei iuţi, iarna.           Tot ce vă trebuie, este o cana de 200 ml, drept măsură pentru ingrediente, dorinţa de a bucătări câteva minute şi puţin din timpul vostru. Efortul mic va avea o răsplată înzecită.                  Reţetă:                     - o cană de 200 ml plină cu făină de porumb ( o făină mai fină )                   - o cană de 200 ml plină cu făină de grâu                   - 100 gr unt                    - un plic de praf de copt                   - o lingură de smântână                   - o linguriţă de sare                   - 4 linguri de apă clocotită                                    Preparare:           Iniţial se amestecă făina, sarea, praful de copt:             ...... se adaugă smântâna şi untul, până se obţine un amestec nisipos:                      Ultima et

Tartă cu mere

                                   Vedeta toamnei, mărul, acest fruct aromat şi plin de vitamine, este cel mai iubit ingredient al dulciurilor în acest anotimp.   Tarta pe care am preparat-o,  este una clasică în bucătăria franceză, dar am modificat puţin raportul ingredientelor, ba chiar şi al mirodeniilor.  Ceea ce am obţinut, a avut un gust divin, de scorţişoară cu ghimbir, numai bun, într-o zi ploioasă şi mohorâtă la  sfârşit de octombrie.   Modul de preparare este foarte uşor, chiar şi cei neiniţiaţi cu bucătăria, pot să îndrăznească să o incerce. Aveti nevoie de un robot de bucatarie, pentru un minim efort sau char si fara, puteti sa va jucati putin cu telul de batut oua.   😃                 Reţetă :         -  120 gr. făină         - un pachet de praf de copt         - o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu         - zeama de la o lămâie         - un vârf de linguriţă de sare         - o jumătate de linguriţă de ghimbir proaspăt sau un sfert de linguriţă de ghimbir con

Chec cu cacao şi fulgi de ardei iute

          Checurile sunt dulciurile care necesită cele mai mici eforturi în pregătirea lor, dar trebuie să recunoaştem că sunt delicioase. Ciocolătosul meu cu cacao, a depăşit puţin latura anostă, pentru că este îmbălsamat, la propriu,  cu fulgi de ardei iute, atât în compoziţie cât şi în glazură. De ce ciocolătos? Glazura este din multă ciocolată albă, o tabletă întreagă, deci pot afirma cu tărie că o felie de chec, conţine suficientă ciocolată, care să ne satisfacă pofta pentru încă o zi.😉 Glazura conţine şi multe alune de pădure, culese din alunii mei şi pe care le-am prăjit iniţial în cuptor, la 250 grade, timp de 7 minute. Coaja în felul ăsta s-a curăţat extrem de uşor. După coacere,  le-am dat la robot, pe funcţia pulsatorie, pentru a le fărâmiţa. O altă modalitate ar fi să le tocaţi grosier cu un cuţit. E pur alegerea fiecăruia, modul în care o face .         Cum spuneam, modul de preparare este o joacă, dacă aveţi şi un robot. O să vă scriu reţeta şi paşii ce trebuie să-i urma

Pâine cu seminţe

          Pentru că ador dulceaţa de ardei iute, vreau să vă prezint, o pseudopâine, nu pot să-i spun însă vegana, deoarece conţine ouă, care îmi însoţeşte dorinţa permanentă de a o mânca.  Evident că pentru cei ce doresc să mănânce mai sănătos şi mai ales pentru cei care au o dietă fără gluten, această falsă păine constituie o alternativă destul de agreabilă şi mai ales rapid de conceput în bucătărie. Chiar şi doamnele care urăsc să stea în faţa cuptorului, citind şi urmărind paşii reţetei mele, nu cred că vor mai avea motive să spună pas.           Tot ce vă trebuie este dorinţă si o dulceaţă de ardei iute. Glumesc, pâine aceasta este gustoasă şi unsă cu o pastă de brânză, unt , pastă de avogado sau orice altceva tartinabil doriţi voi, pentru că are un gust neutru, pretându-se şi la dulce şi la sărat. Insă marele ei avantaj, este că conţine o combinaţie de seminţe , foarte diverse , sănătoase şi gustoase.           Eu înainte de a folosi seminţele, le-am încălzit puţin într-