Treceți la conținutul principal

Postări

Grisine cu făină de porumb

                     Doriţi un aperitiv sănătos şi rapid de pregătit ? Vă recomand aceste  grisine sărate sau  mai puţin sărate, delicioase, lângă un pahar de bere vara sau servite cu dulceaţă de ardei iuţi, iarna.           Tot ce vă trebuie, este o cana de 200 ml, drept măsură pentru ingrediente, dorinţa de a bucătări câteva minute şi puţin din timpul vostru. Efortul mic va avea o răsplată înzecită.                  Reţetă:                     - o cană de 200 ml plină cu făină de porumb ( o făină mai fină )                   - o cană de 200 ml plină cu făină de grâu                   - 100 gr unt                    - un plic de praf de copt                   - o lingură de smântână                   - o linguriţă de sare                   - 4 linguri de apă clocotită                                    Preparare:           Iniţial se amestecă făina, sarea, praful de copt:             ...... se adaugă smântâna şi untul, până se obţine un amestec nisipos:                      Ultima et

Tartă cu mere

                                   Vedeta toamnei, mărul, acest fruct aromat şi plin de vitamine, este cel mai iubit ingredient al dulciurilor în acest anotimp.   Tarta pe care am preparat-o,  este una clasică în bucătăria franceză, dar am modificat puţin raportul ingredientelor, ba chiar şi al mirodeniilor.  Ceea ce am obţinut, a avut un gust divin, de scorţişoară cu ghimbir, numai bun, într-o zi ploioasă şi mohorâtă la  sfârşit de octombrie.   Modul de preparare este foarte uşor, chiar şi cei neiniţiaţi cu bucătăria, pot să îndrăznească să o incerce. Aveti nevoie de un robot de bucatarie, pentru un minim efort sau char si fara, puteti sa va jucati putin cu telul de batut oua.   😃                 Reţetă :         -  120 gr. făină         - un pachet de praf de copt         - o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu         - zeama de la o lămâie         - un vârf de linguriţă de sare         - o jumătate de linguriţă de ghimbir proaspăt sau un sfert de linguriţă de ghimbir con

Chec cu cacao şi fulgi de ardei iute

          Checurile sunt dulciurile care necesită cele mai mici eforturi în pregătirea lor, dar trebuie să recunoaştem că sunt delicioase. Ciocolătosul meu cu cacao, a depăşit puţin latura anostă, pentru că este îmbălsamat, la propriu,  cu fulgi de ardei iute, atât în compoziţie cât şi în glazură. De ce ciocolătos? Glazura este din multă ciocolată albă, o tabletă întreagă, deci pot afirma cu tărie că o felie de chec, conţine suficientă ciocolată, care să ne satisfacă pofta pentru încă o zi.😉 Glazura conţine şi multe alune de pădure, culese din alunii mei şi pe care le-am prăjit iniţial în cuptor, la 250 grade, timp de 7 minute. Coaja în felul ăsta s-a curăţat extrem de uşor. După coacere,  le-am dat la robot, pe funcţia pulsatorie, pentru a le fărâmiţa. O altă modalitate ar fi să le tocaţi grosier cu un cuţit. E pur alegerea fiecăruia, modul în care o face .         Cum spuneam, modul de preparare este o joacă, dacă aveţi şi un robot. O să vă scriu reţeta şi paşii ce trebuie să-i urma

Pâine cu seminţe

          Pentru că ador dulceaţa de ardei iute, vreau să vă prezint, o pseudopâine, nu pot să-i spun însă vegana, deoarece conţine ouă, care îmi însoţeşte dorinţa permanentă de a o mânca.  Evident că pentru cei ce doresc să mănânce mai sănătos şi mai ales pentru cei care au o dietă fără gluten, această falsă păine constituie o alternativă destul de agreabilă şi mai ales rapid de conceput în bucătărie. Chiar şi doamnele care urăsc să stea în faţa cuptorului, citind şi urmărind paşii reţetei mele, nu cred că vor mai avea motive să spună pas.           Tot ce vă trebuie este dorinţă si o dulceaţă de ardei iute. Glumesc, pâine aceasta este gustoasă şi unsă cu o pastă de brânză, unt , pastă de avogado sau orice altceva tartinabil doriţi voi, pentru că are un gust neutru, pretându-se şi la dulce şi la sărat. Insă marele ei avantaj, este că conţine o combinaţie de seminţe , foarte diverse , sănătoase şi gustoase.           Eu înainte de a folosi seminţele, le-am încălzit puţin într-

Tartă vegană cu fulgi de ovăz şi caramel sărat cu pudră de hribi

          Cine spune că ciuperca nu poate fi integrată într-o reţetă pentru un dulce, greşeşte. Tarta mea vegană, cu ciocolată amăruie, nu prea dulce, are şi în blat şi în caramel, pudră de hribi uscaţi. Faptul că reţetele vegane pot produce anumite frustrări iubitorilor de dulciuri, este un mit cred eu, deoarece gustul nu -ţi clincăie  clopoţeii, care să te atenţioneze că ceve nu este ok. Pur şi simplu dacă nu ştiam că e o rețetă vegana, consideram că este o prăjitură, ca oricare alta.           Am considerat că dacă merg pe linia naturală, tot ce este proteină animală să înlătur, chiar şi zahărul, dulceaţa fiind dată de două banane foarte bine coapte (e vorba de acele banane cu coajă neagră, pe care suntem tentaţi să le aruncăm, deosebit de dulci, dar mai ales aromate). Intr-o astfel de reţetă, oul este înlocuit cu succes de banană, proporţia fiind de un ou la o banană sau mă rog, invers              😊. Pentru a fi sinceră, am completat şi cu o lingură cu vârf ,cu miere

Tarta Tatin cu gălbiori, ceapă şi morcov

          Ideea de a combina gălbiorii  într-o tartă, alături de ceapă, cu morcovul, a fost pur întâmplătoare.  De mult timp cochetam cu dorinţa de a pregăti o Tatin cu ciuperci şi ceapă. Faptul că am avut disponibili acei morcovi fragezi şi dulci, m-a făcut să nu-i irosesc aiurea şi să-i adaug, desăvârşind incredibil de reuşit gustul acestei minunate tarte.           Nu o să vă mint şi din start voi recunoaşte că foietajul l-am cumpărat. Am evitat până acum să postez preparate în care contribuţia mea era doar pe jumătate, dar de ce să nu ne bucurăm de ceva bun, chiar dacă efortul nu este total al celui ce găteşte. Atât mai adaug legat de foietaj, dacă îl cumpăraţi, optaţi pentru unul cu unt. Când găsiţi acest sortiment, e bine să vă faceţi o provizie în congelator, iar atunci când doriţi să pregătiţi tarta, jumătate din munca pentru reţetă constă doar în decongelarea blatului.           De obicei, tarta Tatin se lucrează în cratiţa în care se şi coace în cuptor, deci alege