Treceți la conținutul principal

Postări

Tartă de ciocolată cu dovlecei

          Provocările de pe grupul nostru de pe facebook sunt extrem de constructive. Probabil dacă nu  aveam temă pentru concurs dovlecelul, nu realizam cât de minunat este acesta în compoziţia blaturilor de prăjituri. Multumesc Mirelei pentru idee  şi mulţumesc şi celor ce-l cultivă. Această tartă de ciocolată, se prepară nu numai rapid ci şi foarte uşor, mai mult a durat decorarea 😀. Să nu mai comentăm mult pe tema ei şi să vă spun cum se face.       Reţetă:           - 300 gr. dovlecei raşi           - 270 gr. de făină           - 100 gr ciocolată neagră tăiată cubuleţe mici           - 230 gr. zahăr           - 70 gr. cacao           - o jumătate linguriţă sare           - o jumătate pachet de praf de copt           - o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu           - 4 ouă           - 140 ml ulei           Pentru decor fragi şi glazură  obţinută dintr-o lingură de gem de caise, trecut  prin sită, combinat cu puţină apă.         Mod de

Tartă cu dovlecei şi morcov.

          Tarta de dovleac şi morcov, o tartă de vară, cu legume şi arome de pesto, care reuneşte şi satisface toate gusturile , chair şi a celor mai cârcotaşi carnivori.Ce mai tura vura, este de fapt un quiche, ornat cu dovlecei. Nu este rapid de realizat, îţi trebuie ceva răbdare, dar rezultatul final, cred că merită efortul. Dacă aveţi dovlecei de mai multe culori, puteţi renunţa la morcovi. Este frumos de realizat cu dovleci verzi, galbeni şi cei de un verde mai puţin colorat. Eu am folosit morcovi, iar acestia fiind mai tari decât dovlecii, i-am ţinut într-un vas cu aburi, pâna s-au înmuiat. Dacă veţi face tarta doar cu zucchini, veţi sări peste această etapă.            Retetă              Blatul:                       - 500 gr. făină                       - 250 gr. unt                         - 1 gălbenuş                       - 1, 2  linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină)                       - puţină sare                       - o jumătate

Chipsuri din dovleac, morcov şi brânză pecorino

          Doriţi un aperitiv rapid, pe care să-l serviţi într-o seară de vară, lângă un pahar cu vin alb rece sau chiar o bere ? Nimic mai simplu, mai sănătos şi mai rapid, decât aceste savuroase chipsuri. Eu am apelet la dovlecel, morcov şi brânză pecorino, dar le puteţi înlocui cu ce aveţi disponibil prin frigider şi de ce nu, chiar în grădina voastră de zarzavaturi. Eu de obicei am alături de ele şi o salată de varză cu oţet sau lămâie, pentru a echilibra gustul dulce al morcovului şi cel sătat al brânzei.           Reţeta de bază e simplă, o parte dovlecel, o parte morcov şi două parţi brânză. După ce veţi face prima dată aceste scrijele coapte, veţi improviza şi veţi modifica proporţiile în funcţie de gustul şi preferinţa voastră. Deci să vă explic cum le-am pregătit eu şi care au fost cantităţile:              Reţetă:                    - 200 gr. dovleac ( cântărit după ce l-am dat pe răzătoare şi l-am stors bine de apă)                     - 200 de grame  morcov

Păstrăv în crustă de sare

                  Păstrăvul îmbrăcat în crusta de sare, este un peşte pregătit practic în suc propriu, extrem de aromat şi fraged. Deşi folosim o cantitate mare de sare , pentru a zidi în jurul lui un iglu, paradoxal, peştele nu este deloc sărat, ba chiar vă recomand să - l asezonaţi cu sare şi piper în burtă, aşa cum procedaţi la orice altă reţetă. Dar haideţi să vă descriu cum am procedat eu pas cu pas. În descrierea reţetei am folosit doi păstrăvi, evisceraţi şi spălaţi bine, şterşi chiar şi uscaţi apoi cu un prosop de hârtie absorbantă şi în interior şi exterior.          Reţetă:             - 1 peşte proaspăt ( al meu avea cam 1 kg)             - 1 kg de sare ( calculaţi cam kg. sare / kg. peşte)             - 200 - 250 ml apă (apa depinde de tipul de sare dar şi de umezeala acesteia. Practit   combinând  apa cu sarea trebuie să obţinem un amestec maleabil, cu care să îmbrăcăm peştele de jur împrejur). Sunt reţete în care acest amestec este făcut cu albuş de ou bă

Ruladă de bezea cu cremă de lămâie

          Delicioasa ruladă cu bezea, reţetă preluată din bucataria internaţională, întâlnită în diferite variante şi combinaţii. Bezeaua dulce, în combinaţie cu crema acrişoară de lămâie, este de departe cea mai reuşită şi ademenitoare îmbinare de gusturi, care satisface pretenţiile şi celui mai cârcotaş degustător. Elementul crocant este dat de fistic, care vă invit sa-l folosiţi în varianta crudă. Eu nu am avut atunci cănd am făcut rulada pentru postare şi în final s-au rumenit puţin mai mult, dar nu în defavoarea gustului, ci doar al aspectului.           Această ruladă, este o idee eccelentă, dacă sunteţi iubitori de bezea. O puteţi umple şi cu o cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie şi fructe. Este o reţetă extrem de versatilă, care vă permite să vă jucaţi cu ingredientele pe care le preferaţi şi pe care le aveţi în camară.           Acestea fiind precizate, să trec la explicarea modului în care o prepar eu, punctând din experienţă şi câteva detalii, pentru a avea o re