Am aşteptat cu nerăbdare coacerea zmeurii, pentru că de mult timp îmi propusesem să pregătesc această delicioasă tartă cu ciocolată. Când aţi mai făcut o vizită la piaţă? Eu vara cumpăr fructe şi legume doar de acolo, pentru că abundă tarabele cu coacaze, agrişe, ciuperci, zmeură, afine, fragi, etc. Ultima dată am luat caise, agrişe şi evident două caserole cu zmeură, pentru mult râvnita mea tartă. Din caise, am confiat câteva, o parte la gem si ce mi-a mai rămas, le-am transformat într-o frumoasă tartă Tatin ( reţeta şi pozele aici Tarta Tatin cu caise ) . Agrişele le-am confiat ( vezi aici Vişine confiate ). Dar să revenim la ciocolată, la zmeură şi aluat fraged, cele trei componente de bază ale tartei. Tava folosită de mine pentru a coace blatul de aluat fraged, a fost cu diagonala de 30 cm. Retetă Blatul: - 400 gr. făină - 200
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.