Treceți la conținutul principal

Postări

Tartă vegană cu fulgi de ovăz şi caramel sărat cu pudră de hribi

          Cine spune că ciuperca nu poate fi integrată într-o reţetă pentru un dulce, greşeşte. Tarta mea vegană, cu ciocolată amăruie, nu prea dulce, are şi în blat şi în caramel, pudră de hribi uscaţi. Faptul că reţetele vegane pot produce anumite frustrări iubitorilor de dulciuri, este un mit cred eu, deoarece gustul nu -ţi clincăie  clopoţeii, care să te atenţioneze că ceve nu este ok. Pur şi simplu dacă nu ştiam că e o rețetă vegana, consideram că este o prăjitură, ca oricare alta.           Am considerat că dacă merg pe linia naturală, tot ce este proteină animală să înlătur, chiar şi zahărul, dulceaţa fiind dată de două banane foarte bine coapte (e vorba de acele banane cu coajă neagră, pe care suntem tentaţi să le aruncăm, deosebit de dulci, dar mai ales aromate). Intr-o astfel de reţetă, oul este înlocuit cu succes de banană, proporţia fiind de un ou la o banană sau mă rog, invers              😊. Pentru a fi sinceră, am completat şi cu o lingură cu vârf ,cu miere

Tarta Tatin cu gălbiori, ceapă şi morcov

          Ideea de a combina gălbiorii  într-o tartă, alături de ceapă, cu morcovul, a fost pur întâmplătoare.  De mult timp cochetam cu dorinţa de a pregăti o Tatin cu ciuperci şi ceapă. Faptul că am avut disponibili acei morcovi fragezi şi dulci, m-a făcut să nu-i irosesc aiurea şi să-i adaug, desăvârşind incredibil de reuşit gustul acestei minunate tarte.           Nu o să vă mint şi din start voi recunoaşte că foietajul l-am cumpărat. Am evitat până acum să postez preparate în care contribuţia mea era doar pe jumătate, dar de ce să nu ne bucurăm de ceva bun, chiar dacă efortul nu este total al celui ce găteşte. Atât mai adaug legat de foietaj, dacă îl cumpăraţi, optaţi pentru unul cu unt. Când găsiţi acest sortiment, e bine să vă faceţi o provizie în congelator, iar atunci când doriţi să pregătiţi tarta, jumătate din munca pentru reţetă constă doar în decongelarea blatului.           De obicei, tarta Tatin se lucrează în cratiţa în care se şi coace în cuptor, deci alege

Tartă de ciocolată cu dovlecei

          Provocările de pe grupul nostru de pe facebook sunt extrem de constructive. Probabil dacă nu  aveam temă pentru concurs dovlecelul, nu realizam cât de minunat este acesta în compoziţia blaturilor de prăjituri. Multumesc Mirelei pentru idee  şi mulţumesc şi celor ce-l cultivă. Această tartă de ciocolată, se prepară nu numai rapid ci şi foarte uşor, mai mult a durat decorarea 😀. Să nu mai comentăm mult pe tema ei şi să vă spun cum se face.       Reţetă:           - 300 gr. dovlecei raşi           - 270 gr. de făină           - 100 gr ciocolată neagră tăiată cubuleţe mici           - 230 gr. zahăr           - 70 gr. cacao           - o jumătate linguriţă sare           - o jumătate pachet de praf de copt           - o jumătate linguriţă de bicarbonat de sodiu           - 4 ouă           - 140 ml ulei           Pentru decor fragi şi glazură  obţinută dintr-o lingură de gem de caise, trecut  prin sită, combinat cu puţină apă.         Mod de

Tartă cu dovlecei şi morcov.

          Tarta de dovleac şi morcov, o tartă de vară, cu legume şi arome de pesto, care reuneşte şi satisface toate gusturile , chair şi a celor mai cârcotaşi carnivori.Ce mai tura vura, este de fapt un quiche, ornat cu dovlecei. Nu este rapid de realizat, îţi trebuie ceva răbdare, dar rezultatul final, cred că merită efortul. Dacă aveţi dovlecei de mai multe culori, puteţi renunţa la morcovi. Este frumos de realizat cu dovleci verzi, galbeni şi cei de un verde mai puţin colorat. Eu am folosit morcovi, iar acestia fiind mai tari decât dovlecii, i-am ţinut într-un vas cu aburi, pâna s-au înmuiat. Dacă veţi face tarta doar cu zucchini, veţi sări peste această etapă.            Retetă              Blatul:                       - 500 gr. făină                       - 250 gr. unt                         - 1 gălbenuş                       - 1, 2  linguri de apă foarte, foarte rece (depinde de făină)                       - puţină sare                       - o jumătate

Chipsuri din dovleac, morcov şi brânză pecorino

          Doriţi un aperitiv rapid, pe care să-l serviţi într-o seară de vară, lângă un pahar cu vin alb rece sau chiar o bere ? Nimic mai simplu, mai sănătos şi mai rapid, decât aceste savuroase chipsuri. Eu am apelet la dovlecel, morcov şi brânză pecorino, dar le puteţi înlocui cu ce aveţi disponibil prin frigider şi de ce nu, chiar în grădina voastră de zarzavaturi. Eu de obicei am alături de ele şi o salată de varză cu oţet sau lămâie, pentru a echilibra gustul dulce al morcovului şi cel sătat al brânzei.           Reţeta de bază e simplă, o parte dovlecel, o parte morcov şi două parţi brânză. După ce veţi face prima dată aceste scrijele coapte, veţi improviza şi veţi modifica proporţiile în funcţie de gustul şi preferinţa voastră. Deci să vă explic cum le-am pregătit eu şi care au fost cantităţile:              Reţetă:                    - 200 gr. dovleac ( cântărit după ce l-am dat pe răzătoare şi l-am stors bine de apă)                     - 200 de grame  morcov