Treceți la conținutul principal

Postări

Turtă dulce cu morcov.

Amintire din 14.04.2019 Pentru că vremea este încă mohorâtă, vă invit la un ceai de ghimbir, alături de o turtă dulce cu morcov, ghimbir,scorţișoară și miere de albine! Asta pentru că mai avem câteva zile de post. Nu cred ca veţi refuza şi o linguriţa de dulceaţă de caise sau afine . Reţeta este foarte, foarte simplă: - o cană făina - un pliculeț de praf de copt stins cu oțet - trei morcovi medii, dați pe răzătoare - o jumătate cană de zahăr plus miere două linguri - ghimbir proaspăt răzuit, cam o lingură, ( eu am completat ) și cu puțin ghimbir pudră - o jumătate lingurița scorțișoară - jumătate cană ulei - puțină sare - o cană și jumătate nucă măcinată grosier - o cană borș ( am folosit borșul în locul apei minerale) Ceea ce rezultă arată cam așa: Folosiți o tavă de copt din teflon, ai cărei pereți îi ștergeți cu ulei, evident dacă nu folosiți hârtia de copt. Eu nu am folosit-o , dupa cum vedeți: Este coaptă, după ce trece evident, testul scobitor