Amintire din 14.04.2019 Pentru că vremea este încă mohorâtă, vă invit la un ceai de ghimbir, alături de o turtă dulce cu morcov, ghimbir,scorţișoară și miere de albine! Asta pentru că mai avem câteva zile de post. Nu cred ca veţi refuza şi o linguriţa de dulceaţă de caise sau afine . Reţeta este foarte, foarte simplă: - o cană făina - un pliculeț de praf de copt stins cu oțet - trei morcovi medii, dați pe răzătoare - o jumătate cană de zahăr plus miere două linguri - ghimbir proaspăt răzuit, cam o lingură, ( eu am completat ) și cu puțin ghimbir pudră - o jumătate lingurița scorțișoară - jumătate cană ulei - puțină sare - o cană și jumătate nucă măcinată grosier - o cană borș ( am folosit borșul în locul apei minerale) Ceea ce rezultă arată cam așa: Folosiți o tavă de copt din teflon, ai cărei pereți îi ștergeți cu ulei, evident dacă nu folosiți hârtia de copt. Eu nu am folosit-o , dupa cum vedeți: Este coaptă, după ce trece evident, testul scobitor
Bine aţi venit în minunata lume a delicateselor culinare. Descendentele unor bunici pasionate de bucătăria tradiţională, din două zone diferite din punct de vedere gastronomic, Moldova şi Bucovina, încercăm prin influenţa noastră, ancorată la necesitățile cotidiene, să aducem în casele voastre gustul nealterat al bucatelor româneşti, dar şi internaţionale.